Nimbus logo

Nimbus

Innovatief, vooruitstrevend en karakteristiek: met zijn buitengewoon ruime collectie verlichting voorziet Nimbus in de dagelijkse lichtbehoefte en persoonlijke lichtoplossingen. In samenwerking met ontwerpers, ingenieurs en technici weet Nimbus revolutionaire verlichting te ontwikkelen voor interieurprojecten voor zowel particulieren als bedrijven . Inmiddels heeft het Duitse verlichtingsmerk internationaal aanzien verworven en is Nimbus met ruim 10 jaar ervaring en doorontwikkeling een van ‘s werelds grootste, meest toonaangevende experts op het gebied van LED-verlichting. Ontdek een uitgebreide collectie Nimbus verlichting bij CILO. Onze lichtexperts staan voor u klaar om u te voorzien van een lichtplan op maat.

Historie

Het Duitse verlichtingsmerk Nimbus werd in 1988 opgericht door architect Dietrich F. Brennenstuhl. Wat begon als een kleine onderneming in een garage waar Brennenstuhl kantoor hield, maar zich tevens bezig hield met de productie en het tentoonstellen van zijn armaturen is Nimbus vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende verlichtingsmerken wereldwijd. Het afgelopen decennia heeft het bedrijf zich weten te ontwikkelen tot LED-verlichting expert in binnen- en buitenland.

Draadloze verlichting

In 2016 slaat Nimbus een nieuwe weg in met de ontwikkeling van een gamma aan batterijloze armaturen met als missie de gebruiker te bevrijden van structurele beperkingen en dynamiek en flexibiliteit mogelijk te maken in interieurplannen. Nimbus ontwikkelt niet alleen kleine draadloze lampen, ook volwaardige vloerlampen worden uitgevoerd met dit innovatieve draadloze systeem.

Kiest u voor Nimbus?

Neem dan contact op met onze interieurontwerpers en lichtexperts. Zij vertellen u graag over de mogelijkheden.