thonet-logo

Thonet: vorm, functionaliteit en esthetiek

Sinds 1819 produceert Thonet kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Van eetkamerstoelen, fauteuils en barkrukken tot lampen. Thonet streeft ernaar om voortdurend de meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën Bij dit proces houden ze altijd rekening met de traditionele wortels. Daarnaast blijft de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek hoog in het vaandel staan.

De ontwikkeling

Michael Thonet perfectioneerde zijn experiment: het buigen van massief hout. De eetkamerstoel 214 had een nieuw en eenvoudig design en was voor velen betaalbaar. Massaproductie was mogelijk met deze stoel en de manier van inrichten veranderde drastisch. Interieurs, van woonkamers tot cafés, gingen er anders uit zien, minder zwaar en massief.

Familiebedrijf Thonet

De grondlegger van het merk Thonet is Michael Thonet. Hij heeft de oorsprong voor de industriële productie gelegd. Het designmerk Thonet is op dit moment in handen van de 5e generatie. Nog steeds worden de klassiekers uit gebogen hout en buismeubelen geproduceerd, evenals nieuwe modellen die worden geproduceerd in samenwerking met bekende architecten en ontwerpers.

Kiest u voor Thonet?

 Neem dan contact op met onze interieur ontwerpers, zij vertellen u over de mogelijkheden.