Cassina design meubels

Cassina staat al decennia lang bekend om zijn toonaangevende design meubelen en uitzonderlijke kwaliteit. Cassina is een vooruitstrevende ontwerper en fabrikant van originele, hedendaagse meubelen. Cassina design meubelen staan voor klasse, tijdloosheid en elegantie. De collectie bestaat uit onder meer stoelen, fauteuils, banken en tafels. Bij de productie maakt Cassina gebruik van hoogwaardig hout en leder van de allerhoogste kwaliteit. Het design merk combineert industriÎle technologie met vakmanschap wat resulteert in een design collectie meubelen van het allerhoogste niveau.

Top designers

Cassina heeft in het verleden gewerkt met gerenommeerde ontwerpers als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Gerrit Rietveld. Uit deze samenwerking zijn designklassiekers als de Zig Zag stoel, de Red and Blue stoel en de Cassina LC-serie ontstaan. Tot het portfolio behoren ook design meubelen van hedendaagse ontwerpers als Mario Bellini, Rodolfo Dordoni, Philippe Starck en Jean Marie Massaud. Hun creatieve inslag uit zich in prachtige, tijdloze en kwalitatief hoogstaande meubelcollectie.

Historie

Cassina werd in 1927 opgericht door Umberto Cassina in het Italiaanse dorp Meda, momenteel het centrum voor Italiaans design. Cassina opende hier een atelier met hoofdzakelijk naaitafels. Later werd het assortiment uitgebreid met onder meer zitmeubelen en kasten. Gedurende de jaren í50 introduceerde Cassina industrieel design in Italie. Gedurende de gehele geschiedenis van Cassina stond vakmanschap en kwaliteit centraal, hedendaags is de collectie een combinatie van industriele technologie met ambachtelijke productie.

Kiest u voor Cassina?

 Neem dan contact op met onze interieur ontwerpers, zij vertellen u over de mogelijkheden.

DESIGNERS

Deze Designers ontwierpen voor dit merk

FRANK LLOYD WRIGHT
FRANK LLOYD WRIGHT DESIGN CLASSICS
LE CORBUSIER
LE CORBUSIER DESIGN CLASSICS
MARIO BELLINI
MARIO BELLINI ITALIAANS DESIGN
PATRICIA URQUIOLA
PATRICIA URQUIOLA ITALIAANS DESIGN
RONAN & ERWAN BOUROULLEC
RONAN & ERWAN BOUROULLEC ITALIAANS DESIGN