Molteni-logo-voor-web

Molteni: traditioneel vakmanschap & innovatieve technologie

Het Italiaanse designmerk Molteni is in 1934 opgericht door Angelo Molteni. Vanuit zijn passie voor esthetische ontwerpen en uniek design is het merk inmiddels uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande Italiaanse designmerken wereldwijd. Al decennialang wordt traditioneel, hoogwaardig vakmanschap gecombineerd met een continue investering in onderzoek en technologische ontwikkelingen, om de designmeubelen van Molteni op het hoogst mogelijke niveau te ontwikkelen en produceren. Een uitzonderlijke combinatie die heeft geleid tot een exclusieve en innovatieve collectie Italiaans design. In de grootste Molteni&C Day & Night Store van Europa presenteert CILO de complete Molteni collectie in een stijlvolle ambiance.

Oog voor esthetiek en duurzaamheid

De design meubels uit de collectie van Molteni kenmerken zich door unieke, veelal sculpturale, vormen, innovatieve comfortoplossingen, een gedetailleerde afwerking en de toepassing van vernieuwende, hoogwaardige materialen als eucalyptushout. Van elegante fauteuil tot royaal zitlandschap of een luxe maatwerk kastoplossing: esthetiek en functionaliteit sluiten in ieder design naadloos op elkaar aan. Met de mogelijkheid zowel zitmeubelen als kastinrichtingen volledig naar eigen behoefte samen te stellen, ontstaat een uniek design meubel dat volledig integreert in het interieur en aansluit bij de woonwensen.

De schoonheid van Molteni

De schoonheid van Molteni uit zich niet enkel in de ontwerpen van het Italiaanse designmerk maar ook in de filosofie van het bedrijf. Een (gecertificeerde) duurzame productie van de designcollectie staat te allen tijden voorop. Vandaag de dag is Molteni een van de weinige Italiaanse designmerken die het label ‘Made in Italy’ met recht mag voeren: de volledige productiecyclus van de designmeubelen van Molteni, van de keuze voor materialen tot de definiëring van het product, vindt plaats in Italië onder toezicht van strenge, internationale standaarden.

Prestigieuze samenwerkingen

Al sinds de beginjaren werkt Molteni samen met internationaal gerenommeerde interieurdesigners als Rodolfo Dordoni, Gio Ponti, Michele De Lucchi, Gerard van den Berg en Patricia Urquiola. Deze samenwerkingen resulteerden in een unieke collectie hoogwaardig design die ook bij toonaangevende designinstituten niet onopgemerkt is gebleven. Zo is het designhuis onder meer onderscheiden met de Red Dot Design Award en de Compasso d’Oro, de hoogte Italiaanse onderscheiding op het gebied van design. Voor deze onderscheiding werd Molteni onder meer geroemd om het excellerende vermogen constant designmeubelen te ontwikkelen van de allerhoogste kwaliteit.

Grootste Molteni&C Day & Night Store

In de grootste Molteni&C Day & Night Store van Europa presenteert CILO de complete Molteni collectie in een stijlvolle ambiance. De designcollectie van Molteni is volledig naar uw persoonlijke wensen en woonomgeving vorm te geven. Breng een bezoek aan CILO en maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten, ontwerpers en merkenexperts van Molteni!

DESIGNERS

Deze Designers ontwierpen voor dit merk

RODOLFO DORDONI
RODOLFO DORDONI ITALIAANS DESIGN
PATRICIA URQUIOLA
PATRICIA URQUIOLA ITALIAANS DESIGN
GERARD VAN DEN BERG
GERARD VAN DEN BERG DUTCH DESIGN