ACHILLE CASTIGLIONI

Achille Castiglioni (1918 – 2002) was een geniale uitvinder en designer van zeer groot formaat. Zijn professionele principe was dat vorm altijd de innerlijke logica van voorwerpen moet volgen. Inspiratie was volgens Castiglioni te vinden door zorgvuldige observatie en analyse. De klassieke design booglamp Arco van design merk Flos is geïnspireerd door de lantaarns die hij dagelijks op straat tegenkwam.

De Italiaanse ontwerper werd in 1918 geboren in Milaan. Na zijn studie architectuur aan de technische universiteit startte hij in 1944 met zijn broers Livio en Pier een ontwerpbureau op. Na de Tweede Wereldoorlog hadden de gebroeders een aanzienlijke invloed op de design wereld met hun spectaculaire tentoonstellingen voor de Italiaanse omroep RAI. Vanaf de jaren vijftig ontwierpen de broers steeds meer producten die een sensatie veroorzaakten. Tevens zorgden ze voor design in massaproductie, zoals bij de staande lamp Toio die de koplamp van een motor als lichtbron gebruikte.

Achille Castiglioni was een pionier op het gebied van de industriële vormgeving en maakte Italiaans design wereldberoemd. Veel van zijn werk is opgenomen in diverse musea over de gehele wereld. Ook ontving hij voor zijn designs nationale – en internationale onderscheidingen.

Castiglioni voor Flos

Castiglioni heeft een groot aandeel geleverd aan de collectie van design verlichtingsmerk Flos. Bijna alle lampen die Castiglioni voor Flos ontwierp zijn klassiekers, van ‘Luminator’ tot de monumentale ‘Taccia’ tafellamp. Zijn ontwerpen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds actueel en design items pur sang.

Design verlichting van Achille Castiglioni bij CILO

De prachtige verlichtingselementen van Castiglioni vindt u exclusief bij CILO. Inclusief de designklassieker Arco: een prachtige booglamp die in ieder interieur tot z’n recht komt.