CHARLES & RAY EAMES

De ontwerpers Charles (1907 – 1978) en Ray (1912 – 1988) Eames zijn één van de meest belangrijke Amerikaanse ontwerpers van deze eeuw. Ze zijn het bekendst om hun bijdrage aan de architectuur, meubelontwerp, industrieelontwerp en –productie, en de fotografie.

Charles Eames

Charles Eames begon in 1925 met zijn studie architectuur aan de Washington University. Gedurende zijn studie was hij werkzaam op verschillende architectenbureaus, tot hij in 1930 samen met Charles Gray zijn eigen bureau opende. Negen jaar later, en na onder meer een rondreis in Mexico en samenwerkingen met diverse architectenbureaus, besloot Charles dat het tijd was voor een verandering. Samen met Eero Saarinen stortte hij zich op meubeldesign, aan de Cranbrook Academy of Arts. Hier ontmoette hij de vijf jaar jongere studente Ray Kaiser.

Ray Kaiser

Ray Kaiser begon in 1933 aan de school van schilder Hans Hoffman in New York. Op deze school werd ze geïnspireerd door de moderne werk van Miro, Arp, Picasso en Kandinsky. Als ze in 1940 verder studeert aan de Cranbook Academy ontmoet ze Charles Eames en wordt ze op slag verliefd.

Design meubelen van Charles & Ray Eames bij CILO

De prachtige design klassiekers van Charles & Ray Eames vindt u exclusief bij CILO. Wij leiden u graag rond in onze sfeervolle ambiance waar wij u graag kennis laten maken met de prachtige ontwerpen van dit legendarische duo.

Charles & Ray Eames

Charles en Ray trouwden in 1941. Tijdens de oorlog maakten ze in opdracht voor de marine allerlei meubelen, zoals stretchers. De stevigheid en buigbaarheid van dit goedkope materiaal bleek ook na de oorlog nog bruikbaar. Zij slaagden als eerste erin om in het multiplex dubbelzijdige krommingen aan te brengen. Gedreven door nieuwe technologie, de stromingen van het moment en hun eigenzinnige visie creëerden Charles & Ray Eames klassiekers voor het leven.

In 1946 exposeerde het echtpaar hun meubels in het Museum of Modern Art in New York. Vervolgens The Herman Miller Furniture Company de stoelen in productie. Het was dit bedrijf dat ervoor zorgden dat de stoelen van Charles & Ray Eames onder de aandacht kwamen van het grote publiek. Van de DCM Lounge en Dining Chairs werden er in 1951 tot 2.000 per maand verkocht. Daarop volgde al snel de Plastic Chair (1950) de Eames Lounge Chair (1956), de Aluminium Group Furniture (1958) en de Eames Chaise (1968).