EDWARD VAN VLIET

Edward van Vliet legde de basis voor zijn vak aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich op interieur en industriële vormgeving aan de Design Academy Eindhoven waar hij in 1989 afstudeerde. Naast textielontwerp, waar zijn roots liggen, kregen meubel- en verlichtingsontwerpen een plaats in het, inmiddels twintigjarig repertoire, van Edward van Vliet.

Interieurontwerp voor (inter)nationale hotels
Alles komt samen in het handelsmerk van Edward van Vliet: interieurontwerpen voor (inter)nationale hotels. Van Vliet maakte onder meer allroundontwerpen voor Hotel Derlon in Maastricht, de Coral Lodge in Mozambique, Food & Wine bar Noooon in het WTC in Amsterdam.

Sushi collectie voor Moroso

De Sushi collectie is zo’n allroundontwerp van Edward van Vliet. De designer ontwierp deze collectie voor het Italiaanse designmerk Moroso. Het was Patrizia Moroso die bij het zien van de eerste tekeningen riep: Het lijkt wel sushi! De producten zien er zo vrolijk uit en zijn steeds nét even iets anders ‘ingepakt’. Edward van Vliet: “De Sushi collectie is een landschap van producten, die onderling goed met elkaar uitwisselbaar zijn. Samen vormen ze een eenheid. Ook bij mijn ontwerpen voor hotels zie je die samenhang. Zo kun je een lobby en een lounge totaal anders aankleden, terwijl ze zichtbaar bij elkaar blijven horen. De losse elementen van de Sushi collectie kunnen ook voor de consumenten heel spannend zijn.” De elementen, ontworpen door Edward van Vliet, zijn prima met andere stijlen te combineren, van minimalistisch tot klassiek.

In de stijl van Edward van Vliet

Spanning tussen product en omgeving zijn belangrijk voor Edward van Vliet. “Ik houd van diepte en gelaagdheid en gebruik daarvoor verschillende stoffen, patronen en materialen. Lagen moeten met elkaar communiceren.” Zijn meubels zijn in de regel strak van uiterlijk, de stoffen en patronen zorgen voor de spanning. Zijn spirograafpatronen en afbeeldingen van bloemen en karpers in de meest uiteenlopende kleuren zijn bijna het handelsmerk van Edward van Vliet geworden.

Studio Edward van Vliet

Studio Edward van Vliet (SEVV) is gevestigd in Amsterdam. Met een sterk op elkaar ingespeeld creatief team ontwikkelt Edward van Vliet totaal concepten waarbij de (gewenste) identiteit van de opdrachtgever voorop staat.