JAN TE LINTELO

Jan te Lintelo werkte jarenlang bij verschillende meubelfirma’s, waaronder Pastoe en Gelderland. Ruim vijftien jaar geleden stak Jan te Lintelo al zijn geld in het nieuwe meubelmerk Linteloo. Jonge Nederlandse ontwerpers als Roderick Vos en Edward van Vliet kregen de kans om voor het nieuwe designmerk te ontwerpen. Lintelo besloot al snel om zich uitsluitend te richten op zitmeubelen en tafels, en af te zien van vloerkleden, verlichting en accessoires.

In die tijd creëerde hij ook eindelijk het meubel dat al jaren in zijn hoofd zat, maar hem zo vaak was afgeraden. De Easy Living: een enorme leefbank van 2,65 meter waar iedereen spontaan op wil neerploffen. De nonchalante en uitnodigende bank werd een daverend succes. Vanaf toen begon Linteloo te lopen. “Als een sneeuwbal die van een berg afrolt”, zoals Jan te Lintelo het zelf zegt.

In 2009 werd Jan te Lintelo uitgeroepen tot beste woonprofessional. De Sanoma Woon Awards worden ieder jaar uitgereikt voor de beste producten, prestaties en professionals in de woonbranche.