KAREL BOONZAAIJER

Ontwerper Karel Boonzaaijer (1948) startte zijn carrière als meubelmaker. Na zijn avondopleiding Architectonische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten, begon hij zijn loopbaan bij meubelfabrikant Pastoe. Voor dit merk ontwikkelde hij onder andere het kastprogramma L-160, dat tot op heden nog steeds in de collectie zit.

De vormgeving van Boonzaaijer wordt gekenmerkt door een fascinatie voor architectonische constructies. Oorspronkelijkheid, kwaliteit en eenvoud komen duidelijk in het werk naar voren. Maar ook krachtige vormtaal en esthetische balans is voor Boonzaaijer minstens zo belangrijk.

Naast het ontwerpen geeft hij ook diverse gastlessen aan hogescholen, heeft eigen exposities, verkoopt diverse producten aan musea, verleent zijn medewerking aan radio en televisieprogramma’s en meerdere woonbladen. Ook was hij jury/voorzitter van de Nederlandse Meubelprijzen en won verscheidene awards. Sinds 2001 is Boonzaaijer verbonden als hoogleraar vormgeving aan de Fachhochschule in Aken.

KBDS

Sinds 2002 werkt Karel Boonzaaijer samen met Dick Spierenburg onder de naam KBDS. Ze ontwikkelen meubels voor onder andere de Italiaanse producent Moroso en een nieuwe generatie verlichtingsarmaturen voor de firma Eikelenboom.

Design meubelen van ontwerper Karel Boonzaaijer bij CILO

Bij CILO vindt u de prachtige ontwerpen van Karel Boonzaaijer voor onder meer Eikelenboom en Pastoe.