MARIO BELLINI

Mario Bellini (1935) is een Italiaanse architect, industrieel ontwerper, leraar, zegsman, beheerder en uitgever. Hij is één van de leidende vertegenwoordigers geworden van het Italiaanse design in de jaren ‘70.

Mario Bellini studeerde in 1959 af aan de Technische Universiteit in Milaan richting architectuur. In 1963 richtte hij in Milaan een architectuurbureau, en later ook designbureau, genaamd Studio Bellini, op.

Stijl van ontwerper Mario Bellini

De stijl van Mario Bellini is minder radicaal dan dat van zijn tijdgenoten. Zijn werk varieert van stedenbouwkunde en architectuur tot het ontwerpen van meubels industriële producten. Bellini wordt gerespecteerd voor zijn originele vormen en technische vernuftigheid. Zijn meubelontwerpen zijn eclectisch van stijl maar worden gekarakteriseerd door hun organische vormen, een vindingrijk gebruik van luxueuze materialen en het hoog niveau van afwerking.

Samenwerkingen en projecten

Bellini heeft samengewerkt met diverse internationale bedrijven waaronder Renault, Rosenthal en Yamaha. Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de collecties van gerenommeerde designmerken als Artemide, Vitra, Cassina en B&B Italia.

Designklassieker van Marion Bellini

De Cassina Cab is één van zijn bekendste ontwerpen. De Cab Chair is een tijdloos ontwerp passend in ieder interieur. De stoel bestaat uit een flexibel stalen frame bekleed met tuigleer. De bekleding wordt aan de binnenzijde van de poten ´vastgezet´ met ritssluitingen.

Mario Bellini als docent

Mario Bellini heeft aan diverse universiteiten gedoceerd, waaronder aan de Hochschule für Angewandte Kunst in Wenen (1982 – 1983) en aan de Domus Academie in Milaan (1983 – 1985). Sinds 1995 geeft hij colleges architectuur aan de universiteit van Genua en geeft hij talrijke cursussen en workshops aan onderwijsinstellingen en universiteiten over de hele wereld.