PATRICK NORGUET

“The shared moment. The right moment. Product design is a business – with the ultimate goal of creating, I try things out, ask questions, try to understand and find solutions. My design is abstract, intellectual and radical. If I had to define my work, it would be more specification design than discourse design.”

Ontwerper Patrick Norguet (1969) studeerde aan de Superior School of Industrial Design in Parijs. In 2000 breekt de designer internationaal door met de Rainbowchair voor Cappellini. In 2002 volgde het tweede succes. De Apollo stoel voor Artifort is een ode aan de in 2009 overleden ontwerper Pierre Paulin, grootmeester bij Artifort. De stoel werd meteen gebombardeerd als design klassieker en Norguet weet met dit ontwerp menig design hart te veroveren.

Patrick Norguet werkt vanuit zijn gevoel en intuïtie. Zijn frisse blik, evenwichtigheid en open instellingen zorgen ervoor dat zijn meubelen hetzelfde open gevoel uitstralen.

Norguet is bekend van het ontwerpen van de inrichting van de Renault-showroom en de winkel van Lancel op de Champs-Élysées in Parijs. Diverse musea wereldwijd, waaronder het Museum of Modern Art in New York, hebben ontwerpen van zijn hand in hun collectie opgenomen. Vorig jaar werd hij door het internationale designmagazine Wallpaper verkozen tot ‘Furniture Designer of the Year’.