RENÉ HOLTEN

Ontwerper René Holten (1961) studeerde zowel aan de Design Academy in Maastricht als in Eindhoven. In 1993 begon hij zijn eigen studio: René Holten Industrial Design, een ontwerpbureau voor industriële productvormgeving. Design, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn de belangrijkste aspecten bij het creëren van de hoogwaardige kwaliteitsproducten. De design ontwerpen van Holten kenmerken zich door hun sobere en heldere vormgeving. Meubelen waar u nu, maar ook over een paar jaar, nog steeds verliefd op wordt.

Portfolio van René Holten

De laatste tien jaar is Holten werkzaam voor onder andere de merken Pullman (bedden), Artifort (meubelen), Mosa (tegels) en Clou (sanitair). Zijn portfolio is divers en breed georiënteerd. De bankenserie Mare & More Mare van Artifort is een geliefd en veelgezien item in vele huiskamers. De Pinq Lounge uit 2010, ook uit de design collectie van Artifort, kenmerkt duidelijk de handtekening van Holten. De fauteuil heeft een bijna sculpturaal design met een verrassend en prettig zitcomfort.

Awards van René Holten

Met de stoel DoDo, zijn eerste ontwerp voor Artifort, won hij in 1998 de prijs voor beste Nederlands Meubelontwerp. Het ontwerp wordt nu al – door haar eenvoud in vormgeving en open structuur – als klassieker erkent. Voor zijn ontwerp de Lotus voor Artifort ontving hij de award voor Goed Industrieel Design 2009.

Design meubelen van René Holten bij CILO

Bij CILO vindt u de prachtige ontwerpen van René Holten voor het design merk Artifort. Laat u verrassen door de eigenzinnige creaties van de ontwerpen. Bij CILO leiden wij u graag rond.