RODERICK VOS

Roderick Vos (1965) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Tijdens zijn studie liep hij stage bij Ingo Maurer in München en bij Kenji Ekuan in Tokio. Na het behalen van zijn diploma runde hij zes jaar lang een ontwerpbureau in Indonesië. Vanaf 1996 was Roderick Vos één van de drijvende krachten achter woonwarenhuis Maupertuus in Groningen.

Roderick Vos Studio

Sinds 2004 richt hij zich volledig op productvormgeving met zijn eigen bedrijf Studio Roderick Vos. Vanuit het Brabantse Heusden Vesting werkt hij – samen met zijn vrouw en vormgever Claire Teeuwen – in opdracht van talloze binnen- en buitenlandse merken waaronder Spectrum, Moooi, Linteloo en Alessi.

Werkwijze

Roderick Vos heeft een opmerkelijke werkwijze: “Ik maak alleen een krabbel, ga naar mijn studio en ontwikkel daar meteen 3D-prototypes op ware grootte.” Op deze manier komt hij letterlijk in aanraking met alle aspecten van vorm, design en materiaalbehandeling. “Ik hou van vakwerk. Ik sta in de houtdraaijerij, kijk bij het stofferen, werk met allerlei kunststoffen en zit er bovenop als ze de metalen matrijzen volgieten met vormschuim. Op die manier behoud ik invloed op alle aspecten van design en productie. Natuurlijk kom ik uiteindelijk wel met een gedetailleerde tekening, maar die maak ik pas als het product klaar is.”

Roderick Vos design collectie bij CILO

De verrassende, soms uitzinnige, maar altijd originele ontwerpen van designer Roderick Vos vindt u bij CILO. Onze adviseurs laten u graag kennis maken met de design items van deze bijzondere en zeer getalenteerde ontwerper.