ROB ECKHARDT

Ontwerper Rob Eckhardt (1953) studeerde Bouwkunde en Architectuur aan de voormalige Technische Hogeschool in Delft. In 1980 vestigde Eckhardt zich als zelfstandig architect. Al vrij snel kwam hij in contact met mensen die zich bezig hielden met de verbouwing en inrichting van diverse Amsterdamse cafés. Hij kreeg de opdracht om een compacte stoel te ontwerpen voor discotheek Richter in Amsterdam. Dit resulteerde in de fauteuils Dolores.

Designklassiekers van Rob Eckhardt

Het stoeltje werd opgepikt door Harriet Calo, toen hoofdredacteur van het tijdschrift Avenue. De knalroze Dolores was een verademing in vergelijking met de grijze depressieve meubelen uit die tijd. Vervolgens werd het tijdloze meubel ‘Groeten uit Holland’ door publicaties in opnieuw Avenue en ook Eigen Huis & Interieur een hit. Inmiddels zit de stoel in de collectie Dutch Originals van de Gebroeders van der Stroom.

Al heel snel na de successen van de ‘Dolores’ en ‘Groeten uit Holland’ richt Eckhardt – samen met Goos Leeuwenstein – een eigen architectenbureau op in Amsterdam.

Werkwijze van ontwerper Rob Eckhardt

Rob Eckhardt ziet meubels niet als een geïsoleerd, zelfstandig element. Hij bekijkt altijd de ruimte waar het meubel deel van uitmaakt en mee samenhangt.