GIJS PAPAVOINE

Papavoine, geboren en getogen in Den Bosch, studeerde af aan de HTS en de Academie voor Industriële vormgeving in Eindhoven.

Op 27-jarige leeftijd begon hij bij Montis op de afdeling productontwikkeling. Later werkte hij als product manager, daarbij was hij medeverantwoordelijk voor de designfilosofie van Montis. Hij promoveerde tot leider van het ontwerpteam en daarna tot adjunct-directeur.

Papavoine ontwierp onder andere voor InterArt en is ook actief als industrieel vormgever van o.a. luidsprekers. Zijn meubelontwerpen worden gekenmerkt door hoekige en ronde lijnen en zijn, door hun compactheid, vaak multifunctioneel. “Ik krijg mijn inspiratie tijdens het rondkijken bij bedrijven en het voeren van gesprekken met mensen, niet ‘op kantoor'”, aldus Papavoine.

Zijn ontwerpen komen altijd voort uit een krachtige basisvorm en kenmerken zich door eenvoud. ‘Ik werk vanuit een oorspronkelijk idee, dat is het ideaal waar ik in de uitwerking vervolgens naar streef.’ Per bedrijf of toepassing doet Gijs Papavoine dingen op een andere manier. Papavoine wil met zijn ontwerpen iets nieuws toevoegen aan wat er al is, met name aan de perceptie. Dit moet natuurlijk passend zijn bij de desbetreffende organisatie waar hij voor ontwerpt.