Spectrum-logo

Spectrum design meubelen

Spectrum is één van de oudste nog bestaande Nederlandse meubelmerken. De collectie van Spectrum bestaat vooral uit designklassiekers die in de jaren ’50 en ’60 ontworpen zijn en tot op de dag van vandaag zeer gewild zijn. De collectie van Spectrum bestaat uit meubelen die zich onderscheiden door de afwerking en details. De kernwaarde bij ieder ontwerp is ‘form follows function’.

Historie

Spectrum Design werd opgericht in januari 1941 in Bergeijk als dochteronderneming van Weverij de Ploeg. Tijdens de oorlogsjaren werden diverse houten woonaccessoires als schalen, kandelaars en lampjes gemaakt. Later werd de collectie verder uitgebreid met meubelen. In de jaren ’60 besloot Spectrum om samen te gaan werken met ontwerper Martin Visser. Zijn ontwerpen bepaalden in hoge mate het karakter van de Spectrum collectie

Designers

Spectrum werkt samen met samen met Nederlandse ontwerpers, waaronder beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuijs, Benno Premsela en Kho Liang Ie, die alledrie hun stempel wisten te drukken op de design collectie van Spectrum. De Spectrum collectie bestaat uit hedendaagse producten en designklassiekers, die door hun vormgeving passen in ieder interieur. Spectrum maakt gebruik van een diversiteit aan materialen voor de collectie, waaronder aluminium of staal voor de frames, stof, en riet of dik tuigleder voor de bekleding. Maar ook massief hout en fineer voor tafels en stoelen.

Design collectie

De Spectrum collectie wordt op diverse (inter)nationale meubelbeurzen gepresenteerd. Op onze site kunt u een deel van de Spectrum collectie zien, of kom langs in onze winkel. Onze interieur adviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe Spectrum meubel en geven u advies over de mogelijkheden van uw woonruimte.

Kiest u voor Spectrum?

 Neem dan contact op met onze interieur ontwerpers, zij vertellen u over de mogelijkheden.