JAN DES BOUVRIE

Ontwerper Jan des Bouvrie (1942-2020) groeide op in Naarden. Na het behalen van zijn Middelbare school diploma ging hij studeren aan de Rietveld academie in Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma werkte hij enige tijd in de meubelzaak van zijn ouders.

Jan des Bouvrie vestigde eind jaren zestig in ’n klap zijn naam met zijn ontwerp voor de kubusbank. Het werd een doorslaand succes. Zoals ook zijn naam een succes werd. Er kwam keukenpapier met de hand van de maestro, er kwamen tuinkussens en bestek. Als geen ander wist Jan des Bouvrie, de kleine man uit het Gooi, telkens weer in de schijnwerpers te treden.

Prijzen voor ontwerper Jan des Bouvrie

De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn in de loop der jaren beloond met talloze prijzen en onderscheidingen. Zo ontving hij in 1974 de Cultuurprijs, in 1990 de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5407F en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999.

In 2009 werd Jan des Bouvrie benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn prestaties op het gebied van kunst en design en zijn grote bijdrage aan de vernieuwing van de wooncultuur in Nederland.

Design meubels van Jan des Bouvrie bij CILO

Jan des Bouvrie heeft zijn stempel gedrukt op de prachtige collectie van Linteloo en Gelderland. Bij CILO vindt u de Jan des Bouvrie collectie terug.

Laatste reis

Op zondag 4 oktober 2020, is Jan Des Bouvrie in de liefdevolle armen van zijn Monique en zijn kinderen, begonnen aan zijn laatste reis.