zanotta logo

Zanotta: unieke, innovatieve designmeubels en tijdloze klassiekers

Het Italiaanse designmerk Zanotta ontwikkelt sinds 1954 unieke designmeubels waarbij kwaliteit, functionaliteit en comfort hoog in het vaandel staan. Het merk is opgericht door grondlegger Aurelio Zanotta en behoort sinds de jaren ’60 tot een van de meest toonaangevende Italiaanse designmerken ter wereld. De collectie van Zanotta neemt u mee op een inspirerende reis door een decennia lange designgeschiedenis en typeert zich door een veelzijdige mix van tijdloze, iconische designklassiekers en innovatieve nieuwe ontwerpen.

Innovatie met oog voor detail

Soms lonkend naar Scandinavisch design, soms retro: alle ontwerpen van Zanotta kenmerken zich door hoogwaardig comfort, een fraaie afwerking, in het oog springende details en bijzonder materiaalgebruik waarin vorm en functionaliteit hand in hand gaan. Van ruim zitlandschap tot compacte fauteuil of bijzondere eettafel: de designcollectie van Zanotta wordt ontwikkeld met een scherp oog voor detail waarbij onderzoek en innovatie op het gebied van design én materiaalgebruik continu centraal staan.

De grensverleggende visie van het Italiaanse designmerk maakt dat in ieder ontwerp wordt gezocht naar de grens tussen kunst en meubels en esthetiek en comfort in ieder design volledig in elkaar over gaan. Interessante combinaties en, soms ludieke, toepassingen van vormen en hoogwaardige, duurzame materialen voeren de boventoon in de collectie van Zanotta. Deze visie op interieurdesign sluit naadloos aan bij de pijlers van het Italiaanse merk: bijzonder, comfortabel en functioneel design ontwikkelen waarbij duurzaamheid en kwaliteit, al decennia lang, het uitgangspunt zijn.

Iconische klassiekers

Al sinds de oprichting halverwege de jaren ’50 werkt Zanotta nauw samen met maar liefst 128 gerenommeerde designers en architecten, onder wie Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso en Ettore Sottsass. Deze samenwerkingen resulteerden in de totstandkoming van iconische designklassiekers en hebben bijgedragen aan het internationale aanzien dat het merk sinds de jaren ’60 geniet. Vermeldingen in diverse historische designboeken, exposities in 48 design musea wereldwijd en het winnen legio toonaangevende designawards, waaronder drie keer een Compasso d’Oro, de hoogste Italiaanse onderscheiding op het gebied van design, zijn een kroon op de collectie designmeubels van Zanotta.

Kiest u voor Zanotta?

 Neem dan contact op met onze interieur ontwerpers, zij vertellen u over de mogelijkheden.