SCHOLTEN & BAIJINGS

Stefan Scholten (1972) en Carole Baijings (1973) vormen sinds 2000 het jonge designersduo Scholten & Baijings. Scholten studeerde aan de Design Academie in Eindhoven en maakte voorheen deel uit van het ontwerpersduo duo Copray & Scholten, waarvan meubelontwerpen sinds 1996 werden gepresenteerd in onder meer Milaan, Amsterdam, Londen, San Francisco en Parijs. Baijings is autodidact.

Het duo Scholten & Baijings maakt veel gebruik van rasters, lichtwerking, kleur, transparantie en gelaagdheid. Ze combineren traditie en ambacht met creativiteit en talent. Wat ontstaat is een vernieuwende collectie design objecten. Al hun werk kenmerkt zich door minimale vormgeving en een scherp oog voor detail.

Scholten & Baijings voor Royal Leerdam Crystal

Voor Royal Leerdam Crystal ontwierp het duo schalen, kannen en vazen van transparant roze kristal. Dit elegante servies met de naam Table Glass kreeg vervolgens een witte laklaag waaruit met een diamantboor minimale geometrische vormen werden geslepen. Iedere design liefhebber met een oog voor detail ziet de intensiteit van de kleuren, de perfecte rondingen en prachtige decoraties van het geblazen kristal. U vindt op de website van het Zuiderzeemuseum meer informatie over deze prachtige collectie.

Het werk van Scholten & Baijings in musea

Het werk van Scholten & Baijings is opgenomen in de vaste collecties van het Centraal Museum in Utrecht, het Stedelijk Museum in Amsterdam en in het Nederlands Textiel Museum in Tilburg. In 2008 kocht het Zuiderzeemuseum de collectie Woven Willow, Conversation pieces for the table. Deze collectie is geïnspireerd op het klassieke ambacht van vlechten met wilgentenen

Design meubelen van Scholten & Baijings bij CILO

Bij CILO vindt u de prachtige meubelontwerpen van Scholten & Baijings voor het design merk Gelderland. Met onder meer de speciaal voor CILO ontworpen bank 7460 MOVA.