Pilat & Pilat logo

Pilat & Pilat design collectie

Pilat & Pilat design meubelen kenmerken zich door hun soberheid en robuuste, strakke uitstraling. Pilat & Pilat heeft in de loop der jaren een schat aan ervaring opgedaan, die ingezet wordt bij de complexiteit van het verwerken van hout tot een prachtige collectie design meubelen. De tafels van Pilat & Pilat zijn gemaakt van eerlijk hout en laten zien wat hout nu werkelijk is: soms wild, soms ingetogen, maar altijd anders. En dit is terug te zien in de Pilat & Pilat meubelen: eigentijds, ambachtelijk en altijd uniek.

Geschiedenis van het meubelmerk

Pilat & Pilat zag het levenslicht in 1974 toen Gjalt Pilat als zelfstandig ondernemer begon met het restaureren en verkopen van antieke meubelen. Pilat was gefascineerd door de schoonheid en de functionaliteit van het oude meubels en met name de ambachtelijke wijze waarop men vroeger werkte en meubelen creëerde. Deze liefde en passie voor het ambacht is altijd het uitgangspunt gebleven van het design merk en de meubelen van Pilat & Pilat. In 1998 is dochter Kristien Pilat bij het bedrijf ingekomen en zo is de huidige naam ontstaan.

Pilat en Pilat in Bosnië

Meubelmaker Zarko Mandir kwam samen met zijn gezin in 1992 van Bosnië naar Nederland om het geweld in zijn thuisland te ontvluchten. Al snel kon hij aan de slag bij de meubelontwerper en producent Gjalt Pilat. De oorlog in Bosnië kwam tot een einde en bracht nieuwe mogelijkheden voor Pilat & Pilat. Bosnië kent namelijk een rijke voorraad hout en ervaren meubelmakers. Pilat ontwikkelde een plan om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die het land biedt. In 2000 opende Pilat, met ondersteuning van de Nederlandse staat in het kader van de wederopbouw, productiebedrijf Nordent in Bosnië.

Kiest u voor Pilat & Pilat?

 Neem dan contact op met onze interieur ontwerpers, zij vertellen u over de mogelijkheden.