cor design

COR design meubels

Cor design is opgericht in 1954 door Leo Lübke en produceert al ruim een halve eeuw prachtige meubelen van de allerhoogste kwaliteit. Het motto van Cor (Latijns voor hart) is niet voor niets: alleen het beste is goed genoeg. De beste materialen, gecombineerd met duurzaamheid en vaardigheid vormen de hoofdingrediënten van de meubelen. Het Duitse design merk Cor werkt samen met ontwerpers als Friedrich-Wilhelm Muller en Jochen Hoffmann, die op hun eigen wijze een bijdrage hebben mogen leveren aan het merk.

Bijzonder vakmanschap

Cor staat voor kwaliteit in de meeste pure vorm en levert design meubelen die een leven lang meegaan. Technologie speelt een grote rol bij de productie, maar Cor moet het voornamelijk hebben van de vakkundigheid van zijn vaklieden. Zo wordt er met veel liefde en respect aandacht gegeven aan élk detail van het productieproces.

Alle materialen die gebruikt worden in de meubelen van Cor (of het nu leder, staal, stof, aluminium of hout betreft) zijn van de allerhoogste kwaliteit.

Design klassieker van Cor

Het grootste succes van Cor werd in 1964 ontworpen door Friedrich Wilhelm Möller: de Conseta elementenbank met een breed scala aan mogelijkheden! De naam van deze bestseller is afgeleid van het Latijnse woord ‘Consedere’, wat bij elkaar zitten betekent. Met dit iconische ontwerp ontving Cor verscheidene awards en prijzen, zoals de interieurinnovatieprijs in de categorie ‘Beste Klassieker’.

Cor bij CILO

Meer weten over dit Duits design merk? Neem dan contact op met onze interieurexperts en ontdek de veelzijdige mogelijkheden van Cor bij CILO!