Logo-Minotti-PP01

Minotti: excellent Italiaans design

Het Italiaanse designmerk Minotti is sinds de oprichting door Alberto Minotti in 1948 een vooruitstrevend familiebedrijf waarin traditioneel vakmanschap en moderne innovatie in ieder proces naadloos met elkaar verweven zijn. Wat eind jaren ’40 begon als kleinschalige, ambachtelijke werkplaats is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend designmerk met een specifiek ontwikkelde eigen ‘Minotti Code’. Exceptionele aandacht voor verfijnde details, het gebruik van hoogwaardige materialen en de voortdurende toepassing van traditioneel vakmanschap zijn diep geworteld in het DNA van het Italiaanse bedrijf en maken van ieder ontwerp een uniek Minotti ontwerp. De herkenbare signatuur en visie van het designmerk zijn in iedere collectie een terugkerende, onderscheidende waarde en worden altijd geleid door het alles overkoepelende principe dat “innovatie de drijvende factor achter continuïteit” is.

Internationaal aanzien

Minotti geniet al sinds de beginfase in de jaren ’50 een sterk internationaal aanzien dat in de loop der jaren steeds verder ontwikkelt. Het kleinschalige atelier maakt een grote groei door en verandert in de loop van de jaren ’60 naar een, zowel in omvang als karakter, professioneel, geïndustrialiseerd bedrijf. Wanneer Minotti in 1991, na een vroegtijdig overlijden van Alberto, door zijn zoons Renato en Roberto wordt voortgezet maakt het bedrijf een exceptionele groei door in de internationale designmarkt. Sinds 1998 worden de broers Minotti ondersteund door architect en toonaangevend designer Rodolfo Dordoni, sinds zijn aantreden bij het Italiaanse designmerk hoofdontwerper van de collectie van Minotti.

Excellent Italiaans design

De collectie van Minotti kenmerkt zich als een luxueuze collectie designmeubelen met een tijdloze allure en sprankelende elegantie. Het veelal sobere kleurenpalet wordt uiterst stijlvol toegepast in combinatie met luxueuze, hoogwaardige materialen zoals marmer, hout en fluweelzachte stoffen. Bijzondere, sculpturale vormen en intrigerende patronen versterken de excellente ontwerpen en maken het mogelijk eindeloos te experimenteren met modulaire elementen, kleurencombinaties, materialen en patronen om zo een state-of-the-art designinterieur te ontwerpen met de keuze uit een uitgebreid aanbod zitmeubels, tafels en textiel.

Minotti: ‘Made in Italy’

Minotti is een van de toonaangevende designmerken met het kwaliteitslabel ‘Made in Italy’: het label wordt enkel toegekend aan Italiaanse merken die de volledige productie van hun collectie uitvoeren in Italië. Van de ontwikkeling van hoogwaardige, exclusief voor Minotti vervaardigde, stoffen en leersoorten tot de gedetailleerde afwerking van de luxueuze collectie: de volledige productieketen wordt doorlopen in Italië en is een prachtige samensmelting tussen moderne technologie en authentiek vakmanschap. Zo ontstaat een collectie van hoog esthetisch niveau met een tijdloze elegantie en uiterst scherp oog voor detail.

De wereld van Minotti bij CILO

Ontdek de wereld van Minotti in een bijzonder stijlvolle ambiance nu bij CILO. Ervaar de complete collectie van het Italiaanse designmerk met bijzondere stoffen, hoogwaardige materialen en verfijnde details. De designcollectie van Minotti is volledig naar uw persoonlijke wensen en woonomgeving vorm te geven. Breng een bezoek aan CILO en laat u adviseren door onze interieurarchitecten en merkenexperts. Zij staan 7 dagen per week voor u klaar om een interieurontwerp op maat met het bijzondere design van Minotti te realiseren.

MINOTTI & DESIGNERS

Deze designers ontwierpen voor Minotti

CHRISTOPHE DELCOURT
CHRISTOPHE DELCOURT ITALIAANS DESIGN
RODOLFO DORDONI
RODOLFO DORDONI ITALIAANS DESIGN