BART LENS

Bart Lens, geboren in 1959 is architect en oprichter van het architectenbureau LENS°ASS. Hij behaalde zijn architectendiploma op het Provinciaal Hoger Architectuur Instituut in 1982. Hij werkte onder andere samen met Jo Spaans en deed hier genoeg ervaring op om later samen te werken met architecten zoals M. Jaspers.

In 1995 richtte hij zijn eigen bedrijf op in Hasselt, genaamd LENS°ASS. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een jong en flexibel team dat zich bezighoudt met projecten op het gebied van interieurs, winkels, huizen, industriële complexen en meer.

Bij de designs van LENS°ASS, ligt de aandacht vooral bij de executie van verschillende ontwerpkeuzes die een geweldige uitwerking op de gewenste sfeer hebben. ‘Sfeer moet niet worden bepaald door verfraaiingen en het toevoegen van accessoires, het moet deel uitmaken van het ensemble van de architectuur.’, volgens Bart Lens.

Bart Lens heeft onlangs als gast leraar gefungeerd op het St. Lucas instituut in Gent en Brussel voor de architectuurafdeling. Daarnaast heeft hij in 2011 zijn diploma ‘energiebewust architect’ behaald bij het NAV Instituut.

Bart Lens heeft voor Van Rossum de tafels Lens en Woud ontworpen.