BERTJAN POT

Bertjan Pot (1957) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en richtte in 1999 samen met Daniel White ontwerpbureau ‘Monkey Boys’ op. In 2002 brak Bertjan Pot door met zijn Carbon Copy stoel. Een letterlijke kopie van de beroemde Eames DKR stoel van Charles Eames, deze keer gehuld in carbon fiber. De stoel werd aangekocht door het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen.

Bertjan Pot voor Montis, Arco en Moooi

Sinds 2003 werkt Bertjan Pot zelfstandig. Hij ontwerpt voor grote namen als Moooi, Arco en Montis. Zijn werk gaat over materiaal en structuur, waarbij de huid structuur is, of juist een essentiële toegevoegde waarde biedt. Pot zelf is nieuwsgierig, innovatief en verrassend. Eigenschappen die ook in zijn werk zijn terug te zien.

Voor zijn innovatieve gebruik van verharde textielvezels ontving hij in 2004 de Amsterdamse Profiel-Prijs. In 2007 werd Pot onderscheiden met de Nederlandse Designprijs voor de Slim Table, een ontwerp voor Arco.

Design meubels van Bertjan Pot bij CILO

Bij CILO vindt u de unieke en fascinerende ontwerpen van Bertjan Pot voor onder meer Arco en Moooi. Laat u inspireren en verrassen bij CILO in Zutphen.