DICK SPIERENBURG

Dick Spierenburg (1953) is ontwerper, binnenhuisarchitect en designmanager. Spierenburg studeerde architectuur aan de technische universiteit in Delft. Sinds eind jaren ’70 werkt Dick Spierenburg als ontwerper. Hij was de medeoprichter van het Nederlands Interieur Collectief.

Dick Spierenburg heeft een sterke voorkeur voor eenvoud, oorspronkelijkheid en kwaliteit. Gebruikswaarde en uitvoerbaarheid zijn onlosmakelijk aan zijn ideeën verbonden. Een krachtige vormtaal en esthetische balans zijn belangrijk in zijn ontwerpen.

Samenwerkingen

Ontwerper Dick Spierenburg tekende design meubelen voor Nederlandse merken als Gelderland, Arco, Montis en Castelijn. Ook was hij één van de initiatiefnemers van het voormalige Pakhuis Amsterdam en Design Post Köln.

Sinds 2002 werkt hij samen met Karel Boonzaaijer onder de naam KBDS. Het duo staat bekend om hun ontwerpen van zowel producten en omgevingen. Hun ontwerpen zijn krachtige perspectieven. De vernieuwing in hun design meubelen is verbonden aan realisme. Gebruikswaarde en uitvoerbaarheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Spierenburg startte in 2009 zijn eigen studio, Spierenburg Studio. Allround product designer Patrick Belli (1981) werkt sinds de start intensief samen met Spierenburg.