MARCEL WANDERS

Ontwerper Marcel Wanders (1963) studeerde in Eindhoven, Maastricht en Hasselt om tenslotte cum laude af te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 1996 brak Wanders door met zijn Knotted Chair, een vederlicht maar ijzersterk stoeltje volledig gemaakt van versterkt touw. De stoel is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art (MoMa) in New York. Ook won Marcel Wanders met dit innovatieve ontwerp de publieksprijs van de Designprijs Rotterdam in 1997.

Marcel Wanders: oprichter design merk Moooi

In 2000 richtte Marcel Wanders samen met Casper Vissers zijn eigen interieurlabel Wanders Wonders op. Samen, Casper als de commerciële man met een goed oog voor design en Wanders als goede designer met een goed gevoel voor commercie, doopte ze Wanders Wonders om tot Moooi. Met een extra o, omdat het extra mooi is.

Het design merk Moooi heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een merk van niveau. Naast de ontwerpen van Marcel Wanders heeft het merk Moooi ook vele nationale én internationale ontwerpers aangetrokken. Onder andere Edward van Vliet, Maarten Baas, Bertjan Pot en Jasper Morrison hebben hun steentje bijgedragen aan de altijd fascinerende collectie van het merk.

Design prijzen en awards voor Marcel Wanders

Marcel Wanders werd in 2002 door het Amerikaanse tijdschrift BusinessWeek opgenomen in de lijst van 50 start of Europe. In 2005 was hij redacteur van het Design Yearbook. In datzelfde jaar won Marcel Wanders de ELLE Decoration International Design Award voor het ontwerp van de Carbon Chair. Het jaar daarop won hij de prijs voor Designer of the Year 2006 in de ELLE Decoration International Design Awards.

Ontwerpen in (inter)nationale Musea

Het werk van Marcel Wanders is onder meer te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York, in het Victoria and Albert Museum in Londen, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

Studio Marcel Wanders

Op dit moment brengt Marcel Wanders de meeste tijd door in zijn eigen ontwerpstudio Studio Marcel Wanders in Amsterdam-West. Inmiddels is Wanders zo bekend in het designersleventje dat hij probleemloos beroemdheden als Lidewij Edelkoort, Ross Lovegrove, Jeffrey Bernett en Joep van Lieshout kan vragen een product voor hem te ontwerpen.

Design collectie van Marcel Wanders bij CILO

Niet alleen vindt u bij CILO de prachtige en fascinerende collectie van Moooi, ook vindt u de ontwerpen van Marcel Wanders voor onder meer Flos.