RON ARAD

Ontwerper Ron Arad (1951) is geboren en getogen in Tel Aviv, Israël. Hij studeerde aan de Jerusalem Academy of Art, waarna hij naar Londen vertrok om aan de Architectural Association te studeren. Na zijn afstuderen werkte hij kort bij een architectenbureau, maar al vrij snel richtte hij samen met Caroline Thorman z’n eigen designbureau One Off Ltd. op.

Design meubelen van Ron Arad

Ron Arad is met name bekend om zijn meubelontwerpen, waarbij bestaande industriële componenten worden gebruikt en hergebruikt. Zijn eerste succes kwam met een collectie meubels en interieurstructuren van buizen en gietijzeren fittingen. In zijn latere werk onderzocht hij het gebruik van gehard staal, toegepast in de ‘Well-Tempered Chair’ en later in de populaire ‘Bookworm’.

De design meubelen van Ron Arad zijn te zien in vele musea en galeries over de hele wereld, zoals het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Metropolitan Museum of Art in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen en het Vitra Design museum te Duitsland. Daarnaast is Ron Arad ook actief als interieurontwerper. Zo was een van zijn projecten de foyer van het operagebouw in Tel Aviv. Ron Arad werkte daarnaast onder andere voor grote namen als Vitra, Cassina, Driade, Kartell, Artemide en Alessi