Logo-Montis-PP01

Montis: hoogwaardig design van Nederlandse bodem

Modern design, subliem zitcomfort en een hoogwaardige afwerking: welkom in de wereld van Montis. Het Dutch Designmerk werd in 1974 opgericht en is sindsdien een van de meest toonaangevende designmerken van Nederlandse bodem. Montis, afgeleid van het Latijnse monte dat van den berg betekent, refereert naar de achternaam van de oprichters van het bedrijf: de gebroeders Van den Berg. Al sinds de start van het bedrijf in ’74 hebben de grondleggers een duidelijke missie: moderne meubelen met een subliem zitcomfort vormgeving. Vandaag de dag kan Montis met trots terugkijken op een rijke geschiedenis waarin deze missie al meer dan waar gemaakt is. De grootste doorbraak beleeft Montis in 1983 wanneer ze met een unieke stofferingsmethode op de markt komen: ritsbare leren hoezen worden door middel van de toegevoegde rits uiterst eenvoudig om hun stalen frame geritst. De techniek wordt geïntroduceerd op de Chaplin eetkamerstoel. Een iconisch ontwerp dat inmiddels een ware designklassieker mag worden genoemd.

Comfort en esthetiek op het hoogste niveau

Uit liefde voor hoogwaardig design en met oog voor detail! In de ontwerpen van Montis komen comfort en esthetiek op het hoogste niveau samen: de designmeubelen van het Nederlandse bedrijf worden veelal geroemd om het sublieme zitcomfort en de luxueuze uitstraling. Deze uitstraling wordt door niemand minder dan uzelf bepaald: met een ruime keuze uit hoogwaardige materialen en verscheidene kleurcombinaties stelt u uw Montis meubel volledig naar eigen interieurwens samen. Zo ontstaat een ontwerp dat uw persoonlijkheid weerspiegelt en dat naadloos past bij de woonwensen en de persoonlijke leefomgeving. Van een luxe vormgegeven 2-zitsbank tot een royaal ziteiland: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Nederlandse designklassiekers

Vandaag de dag heeft het Dutch Designmerk een aantal gerenommeerde designklassiekers op haar naam staan. De Montis Chaplin eetkamerstoel en de Montis Axel bank zijn iconische ontwerpen welke vandaag de dag nog menig designinterieur verrijken. Chaplin ontworpen door de gebroeders Van den Berg, de iconische Montis Axel door Dutch Designer Gijs Papavoine (1949). Een van de vele toonaangevende ontwerpers waarmee Montis een samenwerking aan ging. Vanaf 2000 werkt het Nederlandse meubelmerk nauw samen met ontwerpers als Niels Bendtsen, Geert Koster, Bertjan Pot, Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Simon Pengelly. Die laatste zei ooit: “Eenvoudige vormgeving is complex in de uitvoering”. Hiermee omschrijft hij de collectie van Montis allesomvattend: eenvoudig in vormgeving, hoogwaardig afgewerkt en uitgevoerd volgens de hoogste comfortstandaard.

Montis bij CILO

Beleef de iconische ontwerpen van Montis in een sfeervolle ambiance bij CILO. Iconische klassiekers als de Chaplin eetkamerstoel en Axel bank zijn vertegenwoordigd en omarmd door onder andere de alom bekende Montis Domino elementenbank en Marvin fauteuil. Ervaar het sublieme zitcomfort van Montis banken en fauteuils en de prachtige Montis eetkamerstoelen bij CILO en laat u verleiden door talloze kleuren en hoogwaardige leersoorten en rijke stoffen. Onze interieurontwerpers adviseren u graag over de ruime collectie Montis meubelen en stellen samen met u een Montis interieur samen dat naadloos aansluit op de persoonlijke woonwensen en interieursmaak. Kom proef zitten in een stijlvolle setting. U bent van harte welkom!

DESIGNERS

Deze designers ontwerpen voor Montis:

DICK SPIERENBERG
DICK SPIERENBERG DUTCH DESIGN
BERTJAN POT
BERTJAN POT DUTCH DESIGN
GIJS PAPAVOINE
GIJS PAPAVOINE DUTCH DESIGN
KAREL BOONZAAIJER
KAREL BOONZAAIJER DUTCH DESIGN